Учениците от Морското училище ще стажуват на ро-ро кораб „Дружба”

Учениците от Морското училище ще стажуват на ро-ро кораб „Дружба” - E-Burgas.com

Учениците от Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" - Бургас ще карат практика на ро-ро кораба "Дружба".

Това стана възможно, след като бе сключен договор между Port Bulgria West и Морското училище. Споразумението бе подписано от директорите на порта и гимназията - Огнян Райчев и Христина Жабова.

"Постигнахме една договореност с Община Бургас да осигурим възможност на учениците да водят своята учебна практика в реални условия. Важно е да се отбележи, че тази професия, която усвояват учениците, е конвертируема. Реализацията на тези кадри няма ограничение, придобитият морски сертификат е приложим в целия свят. Това прави и заплащането конвертируемо", заяви Огнян Райчев.

Корабът е модерен, ро-ро пасажерски, единствен по рода си в България и поддържа една редовна линия между Бургас и Батуми.

Предназначен е за превоз на леки и тежки автомобили, автотранспортна техника и пасажери.

На кораб "Дружба" работят специалисти от високо ниво, с много опит, с много качества и знания, за да отговарят на високите изисквания в тази сфера.

"Тук ще бъде предоставено едно високо ниво на практическо обучение и се надявам в най-скоро време да видим тези ученици като членове на екипажа на този и на други кораби в световен мащаб", коментира Огнян Райчев.

Учениците ще могат да проследят товаро-разтоварния процес, да се запознаят с материално-техническата база на кораба, с всички системи, уреди, апаратура. Ще могат да наблюдават кораба в движение в района на пристанището.

Договорът за стажа на учениците от специалността "Корабоводене и корабни машини и механизми /КММ/" с Port Bulgria West е поредната стъпка за повишаване качеството на образованието в Морското училище.

 

Коментари

Още от последните новини