Ученици от Поморие изработиха арт инсталация на екологична тематика

Ученици от Поморие изработиха арт инсталация на екологична тематика - E-Burgas.com

На крайбрежната алея по ул. „П. К. Яворов“ в Поморие отскоро е поставена интересна нова фоторамка. Тя представлява еко-арт проект, имащ за цел с атрактивния си вид да привлече, запознае и ангажира повече хора с проблемите по опазването на околната среда. Рамката е ръчно направена от преработени и обезопасени материали, събирани от морския бряг.

Автори на проекта са талантливи млади хора, начело с Атина Томова от Поморие. Тази година Атина е участник в програмата Climate Heroes, провеждана от WWF Bulgaria. Програмата цели да обучи младежи, интересуващи се от екология, на това как да създават тематични инициативи и как да информират останалите за настъпващите климатични промени.

„Моята инициатива е свързана с нашия град Поморие. С опазването на морето и крайбрежието от замърсяване и незаконен риболов. Това може да постигнем чрез осведомяване на обществото относно наличните проблеми“, споделя Атина. Тя и екипът разказват още: Търсихме позитивен и артистичен подход, по който да насочим вниманието на хората към опазване на морето. Решихме да провокираме чрез рамка за снимки, защото това е прекрасен начин да съхраниш хубави спомени. Ще бъде посочен хаштаг и QR code, които биха могли да бъдат използвани в социалните мрежи. Вярваме, че така проектът ще бъде видян от повече хора.

Свързани статии
Специалист: Животните отказват да се хранят с дни заради пиратките по Нова година БАН проверява има ли микропластмаса в мидите и рапаните от Черно море Как да си направим екологична коледна украса Нови по-строги правила за чистотата на атмосферния въздух предлага Европейската комисия Климатичните промени и неравенствата Водните ресурси в борбата с климатичните промени Божана Славкова: Младите хора у нас следват мотото „Правя това, което ми кажат да направя“, но това не води до никъде Престъпления срещу климата – политици, граждани, правосъдие Само електрически автомобили в ЕС след 2035 г. - постижима или непостижима цел? „Застъпници за природата“
Тагове
екология
Коментари

Още от последните новини