Ученици от Българово и деца със СОП си направиха коледна украса

Ученици от Българово и деца със СОП си направиха коледна украса - E-Burgas.com

Нова коледната украса допринася за настроението в Център за специална образователна подкрепа - Бургас. Тя е изработена от децата в центъра, а техни помощници в начинанието бяха учениците от училище „Васил Левски" в гр. Българово. Творческата инициатива, освен много настроение, създаде и нови приятелства.

Учениците от Българово се включиха в начинанието с много ентусиазъм, помагаха на своите домакини в рисуването, заедно рязаха, лепиха и създаваха. Резултатът от съвместната работа е колкото красив, толкова и благороден. За гостите това беше своеобразен урок. Учениците разбраха, че хората със специални образователни потребности полагат много усилия, за да постигат целите си, в същото време със собствено темпо и често благодарение на различната си гледна точка, те могат да бъдат и истински творци. Инициативата на Областна администрация Бургас и Народно читалище "Съгласие" има за цел да насърчи толерантността и да научи децата  да общуват пълноценно с връстниците си с различни уреждания.

В дейностите по създаване на новата украса се включиха и заместник областният управител Владимир Крумов и кметът на град Българово Йордан Йорданов.

„Децата са лишени от всякакви предразсъдъци и това е много ценно. Само можем да се учим от тях." – коментира Крумов.

Инициативата е част от Комуникационна стратегия на Република България за европейския съюз, в частта „ насърчаване на толерантността и превенция езика на омразата".

Коментари

Още от последните новини