Ученици демонстрираха открит урок по английски

Ученици демонстрираха открит урок по английски  - E-Burgas.com

Първокласници от  ОУ"Христо Ботев" в кв. Долно Езерово демонстрираха на открит урок как по забавен начин усвояват знания по английски език.

"Най-важно за нас е малките ученици да учат забавлявайки се. Умело подбраните визуални, звукови, двигателни и езикове средства провокират децата и превръщат часа по английски език в любим час", сподели Кремена Кехайова - учител по английски език към ЦПРЛ - Бургас.

Само месец и половина след началото на учебната година, първокласниците показаха, че вече могат да определят климатичното време, сезоните, текущите дни от седмицата и месеците на английски език.

В проведения открит урок и педагогически ситуации, те се запознаха с английската буква "B". В края на часа с помощта на песни и игри и изработиха коронки с пчеличка. Учителят използва най-съвременни инструменти, за да покаже деференциран подход към всеки един от първолаците. Най-много децата се забавляваха в играта с вълшебната торбичка, която трябваше със затворени очи да открият предмет, започващ с английската буква и да го назоват. Урокът беше онагледен с различни предмети, започващи с B - basket, book, box,ball, banana, biscuits.

Част от обучението по английски език в първи клас включва изучаването на буквите от английската азбука, цифрите и цветовете. То е част от програмата на Община Бургас за ранно чуждоезиково обучение  и се провежда от ЦПРЛ - Бургас.

Коментари

Още от последните новини