Убийството на Никита от куфара – заради пари и имоти

Убийството на Никита от куфара – заради пари и имоти   - E-Burgas.com

Обвинителният акт: Герман Костин е убиецът на детето и майка му

Сфийска градска прокуратура обвини Герман Костин в убийството на малкия Никита, чието тяло бе открито в изхвърлен в река куфар. Разследването внесе обвинителен акт срещу Костин, в което разказва подробности от ужасяващата история. От тях става ясно, че убиецът на момчето е убиецът и на неговата майка.

Зловещите убийства станаха в началото на миналата година. През март бе открит разложен обезглавен труп на жена в резервата "Перла". Няколко седмици по-късно бе открито и тялото на момчето, удушено и натъпкано в куфар. На зловещата гледка се натъкнаха случайни хора край езерото на Пасарел.
Година и половина по-късно от прокуратурата разказаха причините, довели до убийствата. Причината е тривиална – пари и имоти.

Разследващите установили, че през 2012 г. Костин публикувал в интернет сайт обява за продажба на имоти в Северен Кипър. От офертата се заинтересувал бащата на Никита - Вадим Плотников, и се свързал с Костин. 
Малко по-късно Вадим и майката на Никита, Анна Леонтиева, отишли в Кипър. Костин и съпругата му, която се представила за агент по недвижими имоти, им предложили да разгледат няколко обекта. 
После родителите на Никита се прибрали в Русия, но продължили да водят електронна кореспонденция с Костин за евентуална покупка на жилище.
В началото на 2013 г. Вадим и Анна купили жилище. То било записано на името на майката.
През последващите години семейството дало много пари на Костин за редица инвестиции, все без документи.
Впоследствие отношенията в семейството се обтегнали и Анна дошла да живее в България заедно с Никита. 

Така през 2014 г. Костин пътувал често из България с Никита и майка му. Живеели в София, а през цялото време Костин контролирал движението, взаимоотношенията и личния живот на майката. 
В началото на 2015 година тя писала писмо на майка си, която била в Русия, че детето й се чувства много добре в България, че са се установили тук и че част от нейните обекти в Кипър били в стадии на продажба и парите, които ще получи от там ще й бъдат преведени в софийска банка.

В един момент жената започнала да се интересува по-настоятелно за имотите си в Кипър, а Костин бил взел решение да се облагодетелства. 

Той съставил план, за който Анна се оказала единствена пречка, тъй кат обила в течение с всички сделки. 
Така на 8 февруари миналата година, под предлог, че ще ги закара до морето, Костин качил Никита и майка му в автомобил. Стигнали в Приморско, престояли там по-малко от час, но се върнали само Костин и малкият Никита.
Трупът на майката беше намерен в резерват "Перла" близо месец по-късно.
Почти веднага след като приключили с разходката до морето, Костин притиснал с едната си ръка шията на детето, а с другата си ръка частично запушил ноздрите на детето, като по този начин го задушил и то починало.
Костин съблякъл дрехите на умъртвеното дете, повил го старателно със синя хавлиена кърпа и го поставил в куфар, собственост на майка му. 

На 9 февруари сутринта Костин, решавайки да се отърве от тялото, се придвижил с лекия си автомобил до района на с. Долни Пасарел, водоема при ВЕЦ "Кокаляне" и огледал добре района. Същият ден в 11.30 часа той посетил стоматолог, тъй като казал, че има проблем, но се оплакал и от контузия на дясната си китка.

Половин час по-късно посетил своя позната, като й казал, че майката и убитото дете са заминали. Той й казал още, че е минал, за да остави учебници. В един от тях жената видяла акта за раждане на момчето и му казала, че то не може да излезе извън страната без документа.

Привечер се прибрал в дома си, взел куфара, сложил го в лекия автомобил и около 23 часа при бента до Кокаляне хвърлил куфара. След това се обадил на свой познат в Русия
Ден по-късно заминал за Кипър.
Тялото на детето бе открито на 20 март миналата година от случайни граждани. 

Предстои СГС да насрочи разглеждането на делото.

Източник: dnes.bg

Коментари

Още от последните новини