Турнирът „Никулден 2018” се превърна в парад на приятелството (СНИМКИ)

Турнирът „Никулден 2018” се превърна в парад на приятелството (СНИМКИ) - E-Burgas.com

Поредицата от спортни прояви, посветени на празника на Бургас – Никулден, завърши с турнир по водна топка. Четвъртото издание на надпреварата стана истински празник за състезателите от бургаските „Черноморец” и „Нептун”, както и за гостите от „Арда” /Кърджали/, които останаха доволни, че отново са поканени да участват. Надпреварата беше за девойки и юноши до 13 г. и се превърна в парад на приятелството.

Верни на иновативния си дух, домакините от „Черноморец” организираха срещи, в които един срещу друг се изправиха ватерполисти от двата пола. Отборите девойки и юноши на „Черноморец” пък бяха водени от състезателите в клуба Румяна Евстатиева и Виктор Узунов, които „горяха” в срещите и изживяха всяка победа и загуба заедно със своите по-малки съотборници във водата.

От двете страни на басейна в комплекс „Меден рудник” добри познания в правилата на играта и коректно съдийство демонстрираха други двама възпитаници на „акулите” – съотборниците им Мартин Гаров и Иван Синицин. Виктор Узунов, Гаров и Синицин бяха част от вицешампионския състав на „Черноморец”, който само преди седмица спечели второ място в турнира за Купа България - мъже.

Отговорната работа на съдийската маса си поделиха представители от школите и на двата бургаски клуба.

Така при отлична организация, двубоите преминаха при голям заряд и предизвикаха изключителен интерес. В „черешка на тортата” на турнира обаче се превърна дербито между „Нептун” и „Черноморец”. Интригата в мача се запази през цялото време. Двата отбора играха много равностойно, а резултатът вървеше гол за гол. В последната част „акулите” успяха да отбележат нови две попадения, за да поведат със 7:5. Съгражданите им обаче стигнаха до обрат в заключителните минути и да вземат победата с 9:8.

Всички участници в Никулденския турнир бяха отличени с почетен плакет. Наградите връчи председателят на СКВТ „Черноморец” Петър Йонов, който даде висока оценка на състезателите, които приеха предизвикателството и се включиха активно в провеждането на надпреварата.

Турнирът Никулден се организира от СКВТ „Черноморец” и община Бургас.  

Резултати: Момичета - „Черноморец” – „Арда” 7:2; „Нептун”/момчета/ - „Черноморец”/момичета/ 11:9; „Черноморец”/момчета/ - „Арда”/момичета/ 9:3; „Черноморец”/момчета/ - „Черноморец”/момичета/ 11:8; „Нептун”/момчета/ - „Арда”/момичета/ 9:4; момчета – „Нептун” – „Черноморец” 9:8.             

Галерия
Коментари

Още от последните новини