Трогателно: Деца рисуват коледни картички за лекари и пациенти в Бургас

Трогателно: Деца рисуват коледни картички за лекари и пациенти в Бургас - E-Burgas.com

Деца и техните родители рисуват коледни картички, които да подарят на лекари и пациенти от Ковид-отделението на УМБАЛ-Бургас преди празниците. Инициативата е на училище "Френе". До момента са изработени около 80 картички, като някои деца са направили повече от една, 

"В навечерието на един от най-светлите празници, ви приканваме да направите с децата си коледни картички за хората, които ще прекарат Коледа и празниците в болница - включително и лекарите, които отдават почти цялото си време на своите пациенти.

Нека се опитаме да подарим усмивка и надежда на тези хора, а какво по-хубаво от това да получат картичка, изработена от дете!" пишат организаторите от училище "Френе". 

Те се обръщат към всички деца и техните родители в Бургас, които могат да се включат в инициативата, като заедно нарисуват картичка с пожелание, на която да бъдат написани и инициалите и възрастта на детето. По този начин част от семейния коледен дух ще стигне до лекарите и пациентите, за които тези празници ще бъдат различни. 

Картичките можете да оставяте до 21. 12. (понеделник) в Туристически информационен център до сградата на Община Бургас, всеки ден от 9:00 до 19:00.

Адрес: ул. "Александровска" 37 (на ъгъла на ул. "Александровска“ и бул. "Алеко Богориди“).

Свързани статии
Започнаха усилени ремонти в Немската гимназия (Снимки) Прогрес в Морското: Учениците ще се обучават в базата на Южнобългарския морски център Димитър Николов за юбилея на математическата: Вие сте престиж за Бургас! Община Бургас търси училищни лекари, дава 1350 лв. заплата Бойко Борисов: Възнамеряваме големите ученици да се върнат в клас след 31 януари Дете се рани заради необезопасени железа в двора на бургаско училище 91 гимназии ще имат ново спортно оборудване Националният щаб: Бургас е с най-висока заболяемост, локдаун до 31 януари Омбудсманът организира онлайн дискусия за проблемите с дистанционното обучение Родители настояват онлайн обучението да остане и след Нова година
Тагове
училище
Коментари

Още от последните новини