Трогателно: Деца рисуват коледни картички за лекари и пациенти в Бургас

Трогателно: Деца рисуват коледни картички за лекари и пациенти в Бургас - E-Burgas.com

Деца и техните родители рисуват коледни картички, които да подарят на лекари и пациенти от Ковид-отделението на УМБАЛ-Бургас преди празниците. Инициативата е на училище "Френе". До момента са изработени около 80 картички, като някои деца са направили повече от една, 

"В навечерието на един от най-светлите празници, ви приканваме да направите с децата си коледни картички за хората, които ще прекарат Коледа и празниците в болница - включително и лекарите, които отдават почти цялото си време на своите пациенти.

Нека се опитаме да подарим усмивка и надежда на тези хора, а какво по-хубаво от това да получат картичка, изработена от дете!" пишат организаторите от училище "Френе". 

Те се обръщат към всички деца и техните родители в Бургас, които могат да се включат в инициативата, като заедно нарисуват картичка с пожелание, на която да бъдат написани и инициалите и възрастта на детето. По този начин част от семейния коледен дух ще стигне до лекарите и пациентите, за които тези празници ще бъдат различни. 

Картичките можете да оставяте до 21. 12. (понеделник) в Туристически информационен център до сградата на Община Бургас, всеки ден от 9:00 до 19:00.

Адрес: ул. "Александровска" 37 (на ъгъла на ул. "Александровска“ и бул. "Алеко Богориди“).

Свързани статии
Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово Откриха новия учебен корпус и физкултурен салон на най-старото бургаско училище (Снимки) Коджакафалията подари на учениците си Център за космически изследвания за рождения си ден (Снимки) Близо 300 деца прекрачиха прага на науката за първи път в Несебър Криза на класни стаи в Сарафово, частна къща поема ученици Пожар лумна в пловдивско училище, персоналът се самоевакуира Община Бургас търси да назначи училищни лекари Обсъдиха възможността в повече бургаски училища да се изучава японски език Връщат изкуството и културата в учебната програма като равноправни часове IT гимназията в Бургас обяви нови специалности и очаква близо 200 ученици (видео)
Тагове
училище
Коментари