IT гимназията в Бургас обяви нови специалности и очаква близо 200 ученици (видео)

IT гимназията в Бургас обяви нови специалности и очаква близо 200 ученици (видео) - E-Burgas.com

Нов и атрактивен видео клип представя предимствата в обучителния процес, които предоставя Професионалната гимназия по компютърно програмиране /ПГКПИ/ в Бургас. Екипност, лидерство, иновации, професионализъм, кариера и успешно бъдеще са само малка част от това, което споделят самите възпитаници от различните специалности в училището.

Компютърната гимназия разполага с високотехнологични и специализирани лаборатории, иновативни методи на образование, професионално обучение по изпитани международни стандарти, най-модерната база за практика и отдих, най-новите и перспективни специалности, съобразени с бизнеса и пазара на труда.

Дългосрочните инвестиции на Община Бургас в образованието доведоха до разкриване и развиване на най-модерните учебни специалности в гимназията по компютърно програмиране, като роботика и изкуствен интелект, киберсигурност, машинно самообучение, обработка на големи бази данни и облачни изчисления, се посочва още в клипа.

Професионална гимназия по компютърно програмиране работи заедно с Института по роботика към БАН за новата специалност „Програмиране на роботи“. През следващата учебна година /2022-2023 г./ гимназията ще оборудва още лаборатории по роботика и ще приеме 104 нови ученици в специалностите „Приложно програмиране“ - 52 ученици, „Програмиране на изкуствен интелект“ - 26 ученици и „Програмиране на роботи“ - 26 ученици.

ПГ по компютърно програмиране организира редица иновативни събития за популяризиране на високите технологии в Бургас и региона. Последното от тях приключи в петък и бе свързано с безплатно обучение на деца по програмиране по новата програма „Coding Kids Burgas”, организирана от Община Бургас и компютърната гимназия. Утре, 12 април, ще се състои официалното връчване на сертификатите на малките програмисти, преминали успешно обучението по Scratch, със съдействието на EPAM Bulgaria. Церемонията по награждаване ще бъде от 17.00 часа в зала "Черноморие" на Конгресния център на Морска гара.

 

Свързани статии
Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово Откриха новия учебен корпус и физкултурен салон на най-старото бургаско училище (Снимки) Коджакафалията подари на учениците си Център за космически изследвания за рождения си ден (Снимки) Близо 300 деца прекрачиха прага на науката за първи път в Несебър Криза на класни стаи в Сарафово, частна къща поема ученици Пожар лумна в пловдивско училище, персоналът се самоевакуира Община Бургас търси да назначи училищни лекари Обсъдиха възможността в повече бургаски училища да се изучава японски език Връщат изкуството и културата в учебната програма като равноправни часове Ще изграждат нов корпус към училището в Сарафово
Тагове
училище
Коментари

Още от последните новини