Триумф на "Черноморец" в щангите! Момичета и девойки завоюваха златни медали

Триумф на

За поредна година бургаският клуб по вдигане на тежести "Черноморец" триумфира на държавното лично-отборно първенство, което се проведе в Пловдив,зала "Милен Добрев".

Момичетата до 13 години и девойките станаха носители на купите в своите възрастови групи в отборното класиране по безапелационен начин. Момичетата събраха актив от 699 точки, а вторият тим от Русе е с 389 точки.

Девойките заслужиха купата с 616 точки. Русенки са с 504 точки, а отборът на Калофер е с 450 точки.

Първи места при момчетата до 13 години спечелиха Тодор Милчев в кат.до 40 кг и Кристиян Пенчев до 55 кг. Тодор е ученик в СУ"Св.Св..Кирил и Методий", Кристиян в ОУ"Любен Каравелов".

В индивидуалното класиране първи места заеха още Ивона Маринова от ОУ"Йордан Йовков" до 30 кг и възпитаничката на СУ"Димчо Дебелянов" Дарина Добрева в кат.до 55 кг при момичетата.

Първа при девойките в кат.76 кг е Ивета Бойнова. Тя е възпитаничка на СУ"Юрий Гагарин".

Седем състезатели от "Черноморец" се класираха на второ място. Това са ученикът от СУ"Юрий Гагарин" Георги Чиглайски в кат.до 81 кг при кадетите до 17 години, при момичетата Габриела Михайлова от ОУ"Найден Геров" до 35 кг, София Хаджиева от СУ"Добри Чинтулов" до 55 кг, Деница Моллова от "ОУ"Елин Пелин" в кат.над 59 кг и при девойките Даяна Янчева кат. 49 кг, Даниела Мореева до 55 кг и Диана Георгиева до 64 кг.

На трето място се класираха Димитър Милчев в кат. 55 кг при кадетите до 15 години и Ивелина Вълкова от CУ"Димчо Дебелянов" до 40 кг при момичетата.

Така всички 14 състезатели от КВТ"Черноморец", водени от треньорския тандем Димитър Ковачев и Марина Райкова влязоха в призовата тройка. Равносметката е две отборни купи, пет първи места, седем втори и 2 трети места в индивидуалното класиране.

На първенството в Пловдив участваха щангисти от 27 клуба. Купите на призьорите връчиха олимпийските шампиони Янко Русев и Йордан Биков.

"Горд съм с моите състезатели, които за поредна година показаха как се печелят купи и отличия. Те са резултат от къртовски труд по време на тренировките. Искам да благодаря и на спонсорите на клуба", заяви треньорът Димитър Ковачев.

Коментари

Още от последните новини