Тръгва делото за смъртта на момчето, което загина на водна пързалка в Приморско

Тръгва делото за смъртта на момчето, което загина на водна пързалка в Приморско - E-Burgas.com
Снимка: bTV

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд разпоредител във воден атракцион, разположен в град Приморско, който е обвинен за това, че по непредпазливост причинил смъртта на 18-годишно момче. Престъплението е осъществено на 8 август 2019 година То е квалифицирано по чл.123, ал.1, предл.2 от НК.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е нарушил Наредбата за условията и реда за устройство, безопасността и техническите изисквания към съоръженията, поставяни в увеселителни обекти и Правилникът за ежедневна работа на разпоредители, предоставяйки възможност на посетител да се спусне по пързалката „Голямото цунами“, без да се увери, че пострадалото момче е напуснало пързалката и е в безопасност.

Констатирано е също така, че разпоредителят в атракциона не е забранил на пострадалия и спусналото се след него момче да преминат през пързалката в неправилно положение – легнали по корем и с главите напред. В резултат от тези нарушения, в средата на пързалката настъпил удар в областта на главите на двете момчета, от който последвала тежка черепно-мозъчна травма на пострадалия, довела до неговата смърт. 

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 26 януари. 

 

 

 

Коментари

Още от последните новини