Топ географът Георги Бърдаров ще гостува на бургаски учители и ученици

Топ географът Георги Бърдаров ще гостува на бургаски учители и ученици - E-Burgas.com

По покана на Община Бургас географът - доц. д-р Георги Бърдаров, спечелил първото литературно реалити в България "Ръкописът", гостува на ученици и учители.

В продължение на два дни, 13 и 14 юни, доц. д-р Георги Бърдаров - зам.-декан на Геолого-географски факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски", ръководител на катедра "Социално-икономическа география" и на магистърска програма "Регионално развитие и управление", Магистър по Климатология и Хидрология и Доктор по "География на населението и селищата" ще гостува на бургаските учители и ученици.

На 13 юни от 9.00 до 13.00 часа в зала № 4 на експозиционен център "Флора" ще бъде проведен семинар с учители на тема: "Образованието и обучението на младите хора през призмата на кардиналните промени в света през XXI век". Учителите ще се  запознаят с 3 теми:

-          Нови тенденции в науката и обучението, определени от развитието на технологиите и променените изразни средства през XXI в.

-           Мотивация и вдъхновение при работата с учениците и нуждата от нови подходи за ангажиране на тяхното внимание и предаване на знания в информационната и технологизирана епоха, която поставя много предизвикателства пред тях.

-          Практически задачи за презентиране и обучение.

Откритата лекция с ученици (и учители) на тема: "България - География на свободата" ще се проведе на 14.06.2019 г. от 10:00 до 12:30 ч. в зала № 2 на експозиционен център "Флора". Планирано е да бъде изнесена мотивираща научно-популярна лекция за съвременните процеси в света - глобализация, мултикултурализъм, хуманизъм и защо България е наистина добро място за живот и реализация на млади хора?

Коментари

Още от последните новини