Томислав Дончев: Не е дошъл моментът разхлабване на мерките

Томислав Дончев: Не е дошъл моментът разхлабване на мерките - E-Burgas.com

Държавата няма безкрайни възможности, но първите икономически несгоди след края на карантината, ще ги поемем. Не бива да допускаме масови фалити.

Това каза пред бТВ вицепремиерът Томислав Дончев. Той съобщи, че ще има и други икономически мерки от страна на правителството.

Наред с несгоди кризата предоставя и възможности, каза Дончев, визирайки електронното управление. Електронното здравеопазване сега ще се случи за половин година без пари, каза вицепремиерът.

По повод словесната престрелка с президента Дончев каза, че война между институциите означава, че се пилее енергия. Това, от което имаме нужда в момента е тотална консолидация, за да минем през това премеждие с максимално малко щети, заяви Томислав Дончев.

Аз не мога да разбера какво ни предлага г-н президентът, какво различно от това, което прави целия свят да направим, какво различно от това, което ни предлага СЗО да направим, запита вицепремиерът.

По думите му, разхлабване на мерките може да има, когато има основание за това – когато има преодоляване на пика, например.

Към момента смекчаване на социалното дистанциране не може да има. Не е дошъл момента, в който да се либерализират мерките – ние сме готови и за затягане, и за разхлабване, заяви още Дончев.

Коментари

Още от последните новини