Тенисисти от цялата страна се подготвят в Бургас

Тенисисти от цялата страна се подготвят в Бургас  - E-Burgas.com

Тенисисти от цялата страна се включиха в подготвителния лагер на ТК „Авеню" за предстоящите държавни първенства по тенис в зала за юноши и девойки до 18 години в Бургас. Част от участниците са фаворити за отличията.

„Последната година беше успешна за мен, като най-добри спомени пазя от спечелването ми на две титли на двойки от турнири за жени, с които спечелих първите си WTA точки. Радвам се, че първия турнир за годината ще бъде в моя тенис дом, а именно страхотната зала на ТК „Авеню", сподели състезателката по тенис Стела Пеева. „Мотивирана съм за възможно най-добро класиране, а именно спечелване на титла на синъл и на двойки. На двойки ще играя с моята добра приятелка, с която имам честа да тренирам всеки ден тук Елена Кралева. Радвам се, че турнира ми дава възможност да се виждам и да се подготвям с други деца, които идват на подготовка при нас преди турнира", добави тя.

„За мен винаги е било най-висока чест да имам възможността да участвам в държавните първенства, постигала съм редица призови класирания на тях. Емоцията по време на тези турнири е неописуема, защото знаеш, че е са само 2 пъти в годината и играят най-добрите състезатели в България. Още по-приятно и от друга страна отговорно за мен е, когато държавните първенства се провеждат на базата на нашия ТК "Авеню". Ние сме превилигировани най-добре да познаваме атмосферата, но от друга страна и най-много погледи са насочени към нашето представяне. Аз съм изключително доволна от подготовката, която проведох, чувствам се уверена в моите оръжия и нямам търпение тенис сезонът вече да започне. Поставила съм си високи цели и вярвам, че заедно с целия треньорски екип на ТК "Авеню", заяви Елена Кралева.

„Тук съм, за да завърша подготовката си за ДЛПЗ максимално добре. За съжаление в София условията на закрито не са на нивото на залата на ТК „Авеню" и моят треньор Георги Йорданов се свърза с главния треньор на ТК „Авеню" Стефан Пантов. Благодаря за гостоприемството чувствам се много добре, днес проведох две пълноценни тренировки, а утре ми предстоят още две. Настанен съм в новия хотел на клуба, условията са страхотни. Бил съм тук и друг път забелязвам позитивна промяна, наличието на хотела прави условията още по-добри. Играх с добри партньори, което за мен е полезно и ми помага да стана по-добър тенисист. Преди следващ турнир на базата отново бих дошъл на подготовка", посочи Виктор Григоров от ТК "НСА", който е участник в тенис лагера в Бургас.

„В последните години ТК „Авеню се наложи като водеща тенис организация в страната и региона. Водещи състезатели на България от всички възрасти, както и доста от най-добрите деца на Европа посещават базата за част или цялата си подготовка. Масовата обратна връзка, която те дават е, че условията са много добри и продължават да се подобряват всяка година. Съвсем логично и част от държавните първенства се провеждат в залата на клуба, на прага сме на националния шампионат до 18 г., където ще видим най-добрите състезатели на България. Щастлив съм, че мога да бъда част от екипа на ТК "Авеню" и да участвам в утвърждаването му като един от най-добрите тенис клубове. Пожелавам на всички участници успех и да придобият незабравими емоции в Бургас", заяви първият български треньор с най-висок ITF лиценз Пресиян Коев, който е бивш спортен директор на БФТ.

Коментари

Още от последните новини