Таксиметровите услуги поскъпват в цялата страна

Таксиметровите услуги поскъпват в цялата страна - E-Burgas.com
Снимка: Иван Кацаров

Таксиметровият бранш иска по-високи цени в цялата страна. Предложението е първоначалната такса да стане три пъти по-висока от цената за километър пробег. В момента то е на етап обсъждане в Министерството на транспорта, съобщава Нова тв.

В Пловдив аргументите за вдигане на първоначалната такса на такситата са повече от тепетата.

„Гражданските и данъците се вдигнаха. Затова трябва да има промяна в цената на услугата”, смята Петър Кушев, шофьор на такси.

В малки градове като Монтана аргументът на бранаша, че високата пърнованачална такса ще мотивира шофьорите да качват клиенти за кратки курсове – не важи.  Така мислят и на стоянката в Шумен. Първоначално се подсмихват на идеята за по-висока такса.

„Нулева ще бъде първата сума, защото никой няма да се вози. Това може да го измислят в София, Пловдив, Варна, но не и в Шумен. В момента с вдигнатите цени средният курс е 2.00-2.50 лв.”, поясни шофьорът Пламен Петров.

Всяка местна власт ще разглежда решенията на работната група в транспортното министерство. Диалогът с бранша вече е започнал, а една от крайните му цели е и да бъдат ограничени  нерегламентираните превози.

Коментари

Още от последните новини