Сутрешни температури около нулата през новата седмица

Сутрешни температури около нулата през новата седмица - E-Burgas.com

Добре оформена зона с ниско налягане се е настанила над Средиземноморието. В комбинация с арктическите въздушни маси северно от нас, имаме зимна атмосферна циркулация с валежи от дъжд и сняг и температури, подхождащи за последните дни на ноември.

В неделя дневните температури ще са между 4 и 9 градуса с умерени пориви на студен вятър от североизток. Облачността бързо ще се увеличи в хода на деня, но валежите ще започнат едва късно следобед и ще се усилват в часовете вечерта и през нощта. Зоната със снеговалеж ще обхване планинските масиви на Западна България и някои части от Централна Стара планина. Сняг ще вали още в предпланинските райони и по-високите котловини в западната половина на България. В ниската част на страната снежната покривка ще е незначителна.

В понеделник сутринта температурите ще са около и малко под нулата, следобед – между 3 и 8 градуса. На запад валежите ще намаляват и ще спират, докато на изток ще продължат. В източната половина на страната ще вали предимно дъжд, на места в значителни количества. Снежната зона ще обхваща централните и източните масиви на Стара планина, някои възвишения в Родопите, както и някои предпланински райони. Сняг ще падне и в Североизточна България.

От вторник до четвъртък, спрямо движението на средиземноморския циклон, ще вали в много райони с различен интензитет, предимно дъжд, по-високо в планината сняг. В края на седмицата валежите ще намаляват и ще са по-ограничени и оскъдни. Температурите в хода на седмицата леко ще се повишават. Все пак максималните дори и в края на периода трудно ще достигат 10 градуса, освен в някои традиционно топли райони.

Коментари

Още от последните новини