Студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ организират акция по кръводаряване

Студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ организират акция по кръводаряване - E-Burgas.com

Студентският съвет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас организират мащабна кръводарителска акция през следващата седмица. На фейсбук-страницата на съвета е публикуван призив към всички студенти и преподаватели от учебното заведение, както и към всички жители на Бургаска област, да дарят кръв в тежката за здравната система ситуация.

 „Бургас има нужда от нашата помощ!  Градът и областта останаха без кръв в разгара на най-тежката здравна криза през 21-ви век. Заради извънредното положение има драстичен спад в кръводаряването. Скъпи колеги, уважаеми наши преподаватели и приятели, призоваваме ви отново да отворите сърцата си и да помогнете  безвъзмездно! Докажете, че дори и в такъв труден за всички момент академичният колектив  на „Проф. д-р Асен Златаров“ е олицетворение на безкористието  и хуманността!“, се казва в обръщението на студентите от най-големия държавен университет на територията на Югоизточна България.

Това ще е втората мащабна акция на студентите на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в последните месеци. В края на миналата година десетки студенти от висшето училище дариха кръв безвъзмездно.

Началото на обявената днес акция на студентите е на 13 април. Всички желаещи могат да дарят кръв в Отделението по трансфузионна хематология, което  се намира в  УМБАЛ – Бургас.

За да бъдат спазени всички мерки за безопасност в условията на извънредно положение, заявилите желание да дарят кръв ще бъдат разпределени в график в дните от 13 до 20 април, включително и в празничните дни около Великден.

Желаещите да станат кръводарители могат да заявят това чрез фейсбук страницата на Студентски съвет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас:
https://www.facebook.com/burgasuni/ , както и на телефон: 0886657366

„Тази поредна акция на нашите студенти доказва, че младите хора на България, в частност възпитаниците на нашия университет, са част от отговорното и съпричастно поколение, което е призвано да продължи достойното развитие на нашата страна и да съхрани изконните български качества – доброта, инициативност и човеколюбие“, заяви ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас проф. д-р Магдалена Миткова.

Коментари

Още от последните новини