Строителна фирма се оттегля от скандалния проект за подпорната стена-хотел на плажа „Алепу“

Строителна фирма се оттегля от скандалния проект за подпорната стена-хотел на плажа „Алепу“ - E-Burgas.com

„Главболгарстрой“ се оттегля от проекта „Алепу Вилидж“, съобщиха от строителната компания. Процесът по реализация на ваканционното селище датира от 2007 година - собственик на земята и инвеститор в проекта е компанията „Алепу Вилидж“ АД.

През 2016 г. „ГБС Турс“ ЕАД се включва като партньор в проекта при вече обявено инвестиционно намерение от страна на „Алепу Вилидж“ АД и с цел да допринесе за запазване облика на района, сходен с този на съществуващия в съседство комплекс „Св. Тома“, както и с цел да предотврати риска от разрастващото се свлачище, криещо опасност за живота и здравето на хората, преминаващи по прилежащия асфалтов път и ползващите плажа. Застрашени са разположената в непосредствена близост пречиствателна станция за отпадни води, дълбоководното заустване на пречистените води и ваканционното селище „Св. Тома“. Неовладяването на свлачищните процеси и потенциалното засягане на действащата пречиствателна станция, създаваше реален риск от замърсяване на целия залив „Дюни“, както и на намиращия се в съседство плаж „Аркутино“.

Независимо от факта, че извършеното строителство е напълно законосъобразни и в съответствие с одобрените проекти, последвалата негативна кампания и отрицателен обществен отзвук, водят компанията до решението да се откаже изцяло от участието си в проекта „Алепу Вилидж“. Холдингът не желае да понася допълнителни репутационни щети от курортния комплекс и се концентрира върху изпълнението на основните си проекти.

Дружеството „ГБС Турс“ ЕАД, което е носител на отстъпено право на строеж и на разрешението за строеж на ваканционното селище, е продадено на Стоян Василев. Той е частен инвеститор и строителен предприемач, притежаващ богат опит в хотелиерството. Сделката е финализирана и са подадени съответните документи към Търговския регистър, пише още в съобщението на „Главболгарстрой“.

Коментари

Още от последните новини