Стойчо Кацаров прогнозира отпадане на мерките до месец

Стойчо Кацаров прогнозира отпадане на мерките до месец - E-Burgas.com

През октомври и ноември беше най-тежката вълна, така че най-страшното мина. Много скандинавски държави и държави от Западна Европа започват да отменят ограниченията. Предполагам, че това ще се случи и в България до месец. Това заяви в сутрешния блок на БНТ бившият служебен министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

,,Затихва вълната, затихва и ваксинацията. Има хора, които при никакви обстоятелства няма да си поставят ваксина'', каза още той.

По думите му големият брой ваксинации през януари – около 400 хиляди, представляват бустерни дози. Но вълната си отива, Омикрон протича по-леко, а и доста хора се имунизираха по естествен път, без ваксина, обясни д-р Кацаров.

По отношение на високата смъртност от COVID-19 бившият здравен министър посочи, че тя се дължи най-вече на здравната ни система.

Смъртността зависи най-много от състоянието на здравната система, а нашата здравна система е в много лошо състояние от години и пандемията го показа съвсем ясно. Затова смятам, че е необходима сериозна реформа на цялата здравна система, която се изроди и пригоди да усвоява пари от бюджета и НЗОК, а не да лекува пациента, коментира той.

Свързани статии
Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион Удължиха ковид мерките в цялата страна Още осем области връщат ковид мерките Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон От днес маските не са задължителни, а желателни Доц. Кунчев предупреждава за внимателно разпускане на мерките Край на всички ковид ограничения от 1 април Ново разхлабване на COVID мерките у нас Последен ден с по-строги ковид мерки, ето къде трябва да се показва зелен сертификат
Тагове
Мерки кацаров
Коментари

Още от последните новини