Стойчо Кацаров: Новите мерки може да са от следващата седмица

Стойчо Кацаров: Новите мерки може да са от следващата седмица - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Времето за нови рестрикции наближава. Това може да стане още следващата седмица, заяви пред bTV тази сутрин служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Вероятно в следващите няколко дни почти цялата страна ще навлезе в оранжевата зона по заболеваемост. Ключовият момент е дали може да осигурим достатъчно болнични легла. В момента са заети около 2000 легла, съобщи д-р Кацаров и добави, че 2500 легла е капацитетът на здравната ни система, без да се засягат друг тип лечения. 

Прекалено бързото нарастване на броя заразени притеснява експертите, каза още той. 

Основният източник на заразяване са масовите събирания - битови събирания, дискотеки по курортите. 

Именно за това първите мерки трябва да бъдат насочени към ограничаване на такъв тип събития, каза д-р Кацаров и добави, че се предвижда допълнителна възможност за хората, които са ваксинирани, да не се налагат ограничения.

Свързани статии
Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион Удължиха ковид мерките в цялата страна Още осем области връщат ковид мерките Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон От днес маските не са задължителни, а желателни Доц. Кунчев предупреждава за внимателно разпускане на мерките Край на всички ковид ограничения от 1 април Ново разхлабване на COVID мерките у нас Последен ден с по-строги ковид мерки, ето къде трябва да се показва зелен сертификат
Тагове
Стойчо Кацаров мерки рестрикции
Коментари