Стойчо Кацаров: Новите мерки може да са от следващата седмица

Стойчо Кацаров: Новите мерки може да са от следващата седмица - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Времето за нови рестрикции наближава. Това може да стане още следващата седмица, заяви пред bTV тази сутрин служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Вероятно в следващите няколко дни почти цялата страна ще навлезе в оранжевата зона по заболеваемост. Ключовият момент е дали може да осигурим достатъчно болнични легла. В момента са заети около 2000 легла, съобщи д-р Кацаров и добави, че 2500 легла е капацитетът на здравната ни система, без да се засягат друг тип лечения. 

Прекалено бързото нарастване на броя заразени притеснява експертите, каза още той. 

Основният източник на заразяване са масовите събирания - битови събирания, дискотеки по курортите. 

Именно за това първите мерки трябва да бъдат насочени към ограничаване на такъв тип събития, каза д-р Кацаров и добави, че се предвижда допълнителна възможност за хората, които са ваксинирани, да не се налагат ограничения.

Свързани статии
Отново протест пред парламента И ресторантьорите в Бургас се вдигат на протест, няма да блокират кръстовища Засилени проверки за ковид мерките започнаха в курортите Няма да въвеждат допълнителни ковид мерки в Бургаско Бургас вече е червената зона, доц. Кунчев идва заради мерките Бум от проверки за спазване на ковид мерките в страната Граждански оргазнизации искат среща с Кацаров преди началото на учебната година Ето какви са новите мерки, които влизат в сила от днес Мария Нейкова издаде заповед за стриктно спазване на мерките Мария Нейкова настоява за по-стриктно спазване на мерките в Бургаско
Тагове
Стойчо Кацаров мерки рестрикции
Коментари

Още от последните новини