Стимулират бизнеса в Бургаско с аутсорсинг

Стимулират бизнеса в Бургаско с аутсорсинг - E-Burgas.com

"Паралелно със сериозните инвестиции в инфраструктурата, приоритет на Община Бургас в икономическата сфера, е създаването на благоприятна среда за бизнес, чрез въвеждането на облекчени административни услуги". Това заяви инж. Чанка Коралска, зам.-кмет строителство, инвестиции и регионално развитие  по време на  бизнес форум, организиран от Българска аутсорсинг асоциация, Асоциацията на собствениците на бизнес сгради и ICT Media.

Темата на срещата бе "Конкурентноспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса".

Обсъдени бяха възможностите за осигуряване на преференциални условия за инвеститорите в регионa, реализирането на  образователни инициативи с цел подготовка на местни кадри за нуждите на бизнеса. Дискутирани бяха и опциите за разширяване на   формите на взаимодействие с университетите и профилираните средни училища в региона.

Широка дискусия предизвика обсъждането на възможности за стимулиране конкурентноспособността на компаниите от индустриалните сегменти в региона чрез аутсорсинг и информационно - комуникационни технологии.

Форумът се проведе в Smart center Бургас, като в него взеха участие представители на Аутсорсинг и  IT бизнеса от града и страната, гл. архитект на Община Бургас Веселина Илиева, изп. директор на Индустриален и логистичен парк Стамен Стамов  и директорът на Дирекция "Стопански дейности" Ивелина Стратева.

Коментари

Още от последните новини