Стайко Стайков не се яви в съда, бил в болница с температура

Стайко Стайков не се яви в съда, бил в болница с температура - E-Burgas.com

Синът на бизнесмена Миню Стайков - Стайко, не се яви в Апелативния специализиран съд, тъй като е приет спешно в болница "Света София".

Днес магистратите гледат мярката му за неотклонение, след като на предишното си заседание съдът остави Стайков под "домашен арест", заради влошеното му здравословно състояние. Прокуратурата обаче иска "задържане под стража". 29-годишният мъж е обвинен за данъчни престъпления и участие в организирана престъпна група. 

"Той няма физическа възможност да дойде, тъй като от 36 часа поддържа висока температура с неустановен произход", съобщи адвокатът му Димитър Вълчев, цитиран от "24 часа".

По думите му, Стайков е бил хоспитализиран в болницата на 5 февруари, след като в 13.30 часа е бил прегледан от екип на "Спешна помощ". Час по-късно наблюдаващият делото прокурор Ангел Кънев дал разрешение младият мъж да остане за лечение в "Света София".

Защитата на сина на Миню Стайков поиска жалбата му срещу мярката "домашен арест" да бъде разгледана при закрити врата. "Стайко Стайков не желае здравословното му състояние да бъде обсъждано и да става обществено достояние", поясни адвокатът му.

Апелативният спецсъд уважи искането и в момента заседава в зала 4 само в присъствието на двама адвокати и на прокурор Пламен Марков.

Надежда Христова, dir.bg

Коментари

Още от последните новини