Спешна помощ ще прави бързи тестове за COVID-19 още в линейката

Спешна помощ ще прави бързи тестове за COVID-19 още в линейката - E-Burgas.com

До края на тази седмица ще бъдат отпуснати парите на всички спешни центрове в страната, които ще могат да извършват бързите антигенни тестове. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по NOVA TV.

"Първо, такава координация има голямо струпване от лечебни заведения и повишен натиск. Такъв денонощен координационен център, който докладва за свободните места, той работи чрез електронна система. Има такъв център и в Варна", коментира той.

По думите му е имало отначало в есенния пик на епидемията общопрактикуващите лекари да издават направления за PCR тест. Тази седмица са приключили окончателните преговори, на които да се изготвят критерии. В края на другата седмица ще бъде готово електронното направление, обяви министърът.

Личният лекар може да приотизира кой пациент е спешен и кой не, заяви още Ангелов.
 

Свързани статии
По-бърза връзка между Спешна помощ и болниците България е единствената държава без алгоритъм за спешната помощ Медици от спешна помощ в няколко града излизат на протест 16 вида бързи тестове ще се признават у нас Медици от Спешна помощ искат връщане на мерките Лекуват първи случаи на заразени с грип и ковид едновременно За какви абсурди звъним на 112? Да плачем ли, да се смеем ли...
Тагове
спешна помощ бързи тестове ковид 19
Коментари

Още от последните новини