Спасителна акция: Три щъркела и един лебед намериха нов дом в зоопарка на Бургас (снимки)

Спасителна акция: Три щъркела и един лебед намериха нов дом в зоопарка на Бургас (снимки)  - E-Burgas.com

Птиците са били спасени от "Зелени Балкани", след като са преживели различни травми

Три лебеда и един щъркел намериха своя нов постоянен дом в ZOO Бургас днес. Птиците са спасени от природозащитната организация "Зелени Балкани", след като са претърпели различни травми и няма как да бъдат върнати в дивата природа. 

Така за техен дом е избран зоопарка край Бургас, като най-подходящо място с близки до природата условия. Те ще живеят в истинско езеро, което представлява естествен хабитат. В него дори плуват рибки и жабки, които са основното меню на щъркелите и лебедите. . 

От управата на зоопарка се ангажираха да осигурят допълнително богато меню за птиците и се обърнаха за помощ към местния бизнес в рибната промишленост. Добре дошли са всякакви дарения от рибни продукти, с които обитателите на зоопарка да бъдат хранени. Очаква се скоро там да пристигнат още осем щъркела и няколко ранени гларуса, спасени от фондация "Дивите животни". 

Идеята е в зоопарка да бъдат отгледани бъдещи поколения от малки щъркелчета и лебеди, които да бъдат пуснати в дивата природа. За разлика от своите родители, които вече няма как да се завърнат там поради травмите си, малките няма да срещнат такива трудности. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини