Созопол атакува най-престижната европейска класация за туристически дестинации

Созопол атакува най-престижната европейска класация за туристически дестинации - E-Burgas.com
Снимка: prieks.lv

Созопол атакува най- престижната европейска класация за туристически дестинации European Best Destinations /EDEN/

През годините Созопол спечели редица национални, международни и световни награди в сферата на туризма. Те са признание не само за града, но и за Българското Черноморие и родния туризъм. Созопол е емблемата на модерния и бързоразвиващ се туризъм, който привлича интереса на милиони туристи от цял свят с уникалното съчетание на антична загадъчност, културна и историческа специфика, неподражаема колоритност и неповторимата атмосфера на романтика, забавления и запомняща се ваканция.

Созопол е уникална част от общия туристически продукт, който прави страната ни все по-желана дестинация. И на него се падна честта и отговорността да защити най- доброто от българския туризъм и да представи страната ни в най- престижната европейска класация за туристически дестинации European Best Destinations /EDEN/

Тази класация е сравнително млада, едва от 2009 г., но по време на кампанията „Най- добра европейска дестинация” генерира над 40 милиона посещения от туристи, които дават своя вот всяка година за 20 европейски дестинации.

Това са дестинации, които са впечатлили туристи с качеството на предлаганите услуги, привлекателни места за отдих, уникални исторически ,културни и природни обекти.

Класацията е на принципа „от туриста за туриста”, и крайният резултат се определя от милионите европейски туристи, които имат възможност да гласуват за своите любими дестинации . Тя се организира от Добрите европейски дестинации- организация, базирана в Брюксел и създадена да насърчава културата и туризма в Европа. В партньорство с EDEN мрежата тя предоставя уникална възможност за реклама и популяризиране на европейските дестинации, номинирани за „ Европейска дестинация” и насърчава потребителите на туристически услуги да бъдат активни в избора си и оценката по време на гласуването на интернет платформата на EDEN, което ще се проведе от 20 януари до 10 февруари 2017 г.

Сред номинираните дестинации, които ще участват в престижната класация и ще разчитат на гласа на всеки един европеец освен Созопол са още Милано, Брюксел, Сан Себастиан, Вроцлав, Рим, Париж, Барселона, Берлин, Виена, Порто, Атина, Нови Сад, Загреб и др,

В миналогодишната класация своят глас  са дали над 40 милиона туристи от цял свят, които също са избирали между 20 туристически дестинации. В популяризирането на участниците сред туристите в Европа активни са не само Добрите европейски дестинации и EDEN, но и европейски служби по туризма, професионалисти от туристическия бранш, както и различни туристически форуми и събития като туристически борси, конгреси, изложения и презентации, на които участващите в класацията дестинации са рекламирани и популяризирани. Всяка дестинация допълнително активизира своята туристическа аудитория, за да може в края на интернет гласуването да се похвали с престижно място в класацията. В гласуването могат да вземат участие туристи от целия свят, останали с добри впечатления от посещението на някоя от дестинациите, или пък впечатлени и заинтригувани от представянето на други по време на кампанията на European Best Destinations /EDEN/  .

Официалният адрес на страницата за гласуване ще бъде : http://www.vote.ebdest.in/

Хората също така ще имат възможност да гласуват директно от страницата, посветена на Созопол: http://www.europeanbestdestinations.com/destinations/sozopol/

В онлайн състезанието ще започне тази 20 януари (в действителност 19 на обяд) в продължение на три седмици. Милиони туристи от всички други по света ще имат възможност да открият и да гласуват за Созопол по време на това събитие.

 

Коментари

Още от последните новини