Солисти ще повдигнат духа на бургаските медици на Никулден

Солисти ще повдигнат духа на бургаските медици на Никулден - E-Burgas.com

Солисти от Бургаската опера ще повдигнат духа на медиците и пациентите от Комплексния онкологичен център с живо изпълнение на 6 декември. Така празничното настроение ще стигне и до тях в края на една година, изпълнена с притеснения.

Музикалният поздрав всъщност ще бъде адресиран до всички бургаски медици от първата линия на борбата със заразата, както и до всички пациенти из лечебните заведения в града. Те също ще могат да го чуят, но в интернет. При спазване на ограниченията, по случай празничния за всички бургазлии Никулден ще има организирана поредица от събития и видеопоздрави, които ще се излъчват онлайн или на запис в електронните информационни канали на Общината и кмета Димитър Николов.

Солистите от Бургаската опера ще пеят пред КОЦ-Бургас на 6 декември, неделя, от 14 часа. По предварителна информация ще бъдат изпълнени хорови партии от "Трубадур", "Аида", "Травиата" от Джузепе Верди, "Кармина Бурана" от Карл Орф и др.

Това съвсем не е първият красив жест на Бургаската опера. През пролетта на тази година, когато най-големият проблем беше осигуряването на предпазни средства, нейните гардеробиерки ушиха стотици предпазни маски от платовете, с които разполагат. За тази инициатива екипът на Бургаската опера бе удостоен с награда от Националното сдружение на общините в Република България в новоучредената категория "Протегната ръка".

Свързани статии
Най-красивата елха светна в Бургас (Снимки) Бургазлии за пример отново бяха отличени на Никулден (Снимки) Димитър Николов с поздрав към бургазлии: Продължаваме да сме град с поглед към бъдещето Честваме Никулден - официалният празник на Бургас, моряците, рибарите и банкерите БАБХ засили проверките дни преди Никулден Над 400 грации ще се включат на никулденския турнир по художествена гимнастика Рок, поп, фолклор и класика ще звучат в Бургас на пет открити сцени на Никулден Никулденски курбан на пет места очаква бургазлии Имениците на Никулден отново ще се щракнат в обща снимка Ето кой ще е на Никулденския концерт в Бургас
Тагове
никулден
Коментари

Още от последните новини