Солидно полицейско присътствие на 3 март в Бургаско

Солидно полицейско присътствие на 3 март в Бургаско - E-Burgas.com
Архив news.bg

ОДМВР – Бургас предприема мерки за добър обществен ред и безопасно придвижване по пътищата по време на Националния празник на Република България – 3-ти март. Създадена е организация за гарантиране на обществения ред преди, по време и след празничните дни, като в 16-те Районни управления на ОДМВР – Бургас ще работят дежурни групи за реакция при постъпили сигнали от граждани за произшествия и инциденти.

Засилено ще бъде полицейското присъствие на местата с очаквано струпване на хора – автогари, ж.п.гари, големи търговски обекти, пазари и др., като полицейски екипи ще охраняват всички публични прояви, свързани с националния празник. Съобразно изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия ще бъде завишен контрола при транспортирането, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства с цел недопускане на инциденти. При необходимост ще се взаимодейства с териториалните структури на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Бургаско зонално жандармерийско управление, „Гранична полиция” и други компетентни държавни институции.

За дните с очаквана най-висока интензивност на движението по пътищата – 1 март, 3 март и 4 март, са планирани специализирани операции за безопасно движение.  Полицейски сили ще извършват контрол по главните пътища и на входните и изходните артерии на големите населени места и в районите с концентрация на пътни произшествия в областта. Полицейските служители ще извършват проверки за правоспособността на водачите, употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за шофиране със съобразена скорост. При натоварен трафик ще се подпомага движението на моторните превозни средства, а при крайна необходимост може да се създава и временна организация на движение.

ОДМВР – Бургас призовава при произшествия, инциденти или извършени престъпления да се подава незабавно сигнал на единния европейски номер 112 или в най-близкото Районно управление на МВР.

Коментари

Още от последните новини