Софийски келеши подлудиха Китен с десет кражби за три дни

Софийски келеши подлудиха Китен с десет кражби за три дни - E-Burgas.com

Двама криминално проявени младежи на по 16 и 17 години от София бяха задържани от полицията за поредица от кражби в рамките само на три дни. 

Последният сигнал е подаден във вторник през нощта за откраднати смарт часовник, кейс, преносима батерия и слушалки, осъществена от магазин за продажба на GSM аксесоари в Приморско.

В резултат на бързите полицейски действия са установени и задържани извършителите на престъплението. В последствие били установени и другите кражби на младежите.

На 9 август от търговски обект, разположен на ул. „Странджа“ в Китен отнели две предплатени карти на мобилен оператор А 1 и карта за мобилен интернет на мобилен оператор А1. В същия ден от търговски обект в Китен отнели два чифта очила.

Ден по-късно от магазин в Китен отнели три ръчни часовника, след това откраднали велосипед от хотел, а накрая от друг магазин откраднали две електронни цигари, сгъваем нож, два гриндера и стъклен пепелник. 

На 11 август младежите извършили цели четири кражби. Първо откраднали мъжка чантичка, собственост на 56-годишен мъж, съдържаща : мобилен телефон, метална табакера и сумата от 1 100 лева. След това от кафе-автомат, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот / счупване на декоративна решетка/, отнели сумата от 30 лева на монети. От магазин откраднали сумата от 20 лв, а по-късно отнели и велосипед, собственост на 60-годишен мъж.

Младежите са задържани за срок до 24 часа, като направили пълни самопризнания, посочвайки местата, където са укрити откраднатите вещи. С постановление на наблюдаващия районен прокурор всички случаи са обединени в едно досъдебно производство. На извършителите са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение „под надзора на инспектор детска педагогическа стая“. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава от служители на Районно управление - Приморско.

Коментари

Още от последните новини