Социалисти искат оставката на Корнелия Нинова с протест пред БСП

Социалисти искат оставката на Корнелия Нинова с протест пред БСП - E-Burgas.com

Социалисти на протест пред централата на БСП поискаха оставката на председателя Корнелия Нинова и свикване на конгрес. В същото време Националният съвет на БСП се събра на заседание да обсъди изборните резултати и бъдещите действия в парламента, сред които и участие в разговори за подкрепа на правителство на "Има такъв народ".

"Всички носим отговорност, най-вече тези, които подкрепяхме модела "Нинова", който се изчерпа", заяви пред журналисти председателят на БСП-София Калоян Паргов, цитиран от "Дарик".

"След 4 април съм предложил на г-жа Нинова като личен акт, ако подаде оставка, аз ще съм първият след нея", посочи той и допълни, че кръгът трябва да се разшири и с Националния съвет.

"Сега едно от решенията, които трябва да вземе БСП, е решение за конгрес през септември, на който анализът, който днес започва за изборните резултати", да продължи, каза Паргов.

"Не е отворен въпросът за лидера на БСП", каза пред журналисти депутатът от левицата Румен Гечев относно протеста под прозорците на БСП. Той коментира, че "по-голямата част от тези другари" не са гласувани в Националния съвет, с едно-две изключения.

В отговор на въпрос за подкрепата за правителство на "Има такъв народ", колегата му Стоян Мирчев каза, че това е най-важното решение и за държавата. "Точно това, което виждате зад мен в момента, е опит да се отклони вниманието от този важен въпрос за промяната, която очаква цялата държава", коментира той.

Свързани статии
Нинова: Прокуратурата ме вика на разпит, очаквам да ме отведат принудително (видео) В БСП пак ще се опитат да бутнат Нинова Министърът на туризма: От БСП сме против пълната депутинизация БСП прави сечено в последния момент, коалиционното споразумение се отлага Кутев поискал оставката на Нинова в лично качество Корнелия Нинова се предаде: Резултатът на БСП е катастрофа, подавам оставка! Петър Кънев отново ще води листата на БСП в Бургас Депутатите отхвърлиха предложението за извънредни заседания за актуализация на бюджета БСП започва разговори за съставяне на редовен кабинет Атанас Зафиров: БСП и ИТН имат почти еднакви виждания за социална политика, здравеопазване и икономика
Тагове
БСП Корнелия Нинова
Коментари

Още от последните новини