Социалисти искат оставката на Корнелия Нинова с протест пред БСП

Социалисти искат оставката на Корнелия Нинова с протест пред БСП - E-Burgas.com

Социалисти на протест пред централата на БСП поискаха оставката на председателя Корнелия Нинова и свикване на конгрес. В същото време Националният съвет на БСП се събра на заседание да обсъди изборните резултати и бъдещите действия в парламента, сред които и участие в разговори за подкрепа на правителство на "Има такъв народ".

"Всички носим отговорност, най-вече тези, които подкрепяхме модела "Нинова", който се изчерпа", заяви пред журналисти председателят на БСП-София Калоян Паргов, цитиран от "Дарик".

"След 4 април съм предложил на г-жа Нинова като личен акт, ако подаде оставка, аз ще съм първият след нея", посочи той и допълни, че кръгът трябва да се разшири и с Националния съвет.

"Сега едно от решенията, които трябва да вземе БСП, е решение за конгрес през септември, на който анализът, който днес започва за изборните резултати", да продължи, каза Паргов.

"Не е отворен въпросът за лидера на БСП", каза пред журналисти депутатът от левицата Румен Гечев относно протеста под прозорците на БСП. Той коментира, че "по-голямата част от тези другари" не са гласувани в Националния съвет, с едно-две изключения.

В отговор на въпрос за подкрепата за правителство на "Има такъв народ", колегата му Стоян Мирчев каза, че това е най-важното решение и за държавата. "Точно това, което виждате зад мен в момента, е опит да се отклони вниманието от този важен въпрос за промяната, която очаква цялата държава", коментира той.

Свързани статии
Депутатите отхвърлиха предложението за извънредни заседания за актуализация на бюджета БСП започва разговори за съставяне на редовен кабинет Атанас Зафиров: БСП и ИТН имат почти еднакви виждания за социална политика, здравеопазване и икономика Атанас Зафиров: Разговорите с ИТН означават, че БСП вече не е партия на статуквото ИТН и БСП откриха допирни точки БСП няма да подкрепи кабинета на ИТН, искат да правят свой ГЕРБ все пак взе битката за област Бургас, ДПС изпревари БСП Корнелия Нинова: Въпросът за оставката ми не стои на дневен ред Първи резултати: ГЕРБ и ИТН са на кантар за първото място, БСП и ДБ за третото Павел Маринов отговори на БСП: Нека не се държат като секта
Тагове
БСП Корнелия Нинова
Коментари

Още от последните новини