Снежен хаос по пътищата, камион блокира АМ "Тракия"

Снежен хаос по пътищата, камион блокира АМ

Катастрофи, аварирали коли и много напрежение по пътищата у нас заради падналия сняг и дъжд. Снегът създаде проблеми на шофьорите, а магистрала „Хемус” остана блокирана за часове заради пътни инциденти, съобщава bTV.

За задръстване поради лошото време сигнализираха и шофьори, които пътуваха по магистрала "Тракия". Към 19:20 ч. е ограничено движението при км 19 от магистрала "Тракия". Тежкотоварен автомобил се е завъртял и е блокирал трите платна в посока към София.

Предприети са действия за изтеглянето му. Временно е преустановено преминаването на моторни превозни средства в участъка. Пътни полицаи пренасочват трафика при Вакарел по стария път.

Истински хаос възникна в ранния следобед на международния път Е-79 в района между Мездра и Враца. Там дъждът в комбинация с изляла се на платното нафта предизвикаха задръстване и катастрофи.

На прохода „Петрохан” пък зимата вече дойде. Снежната покривка е 15 см и продължава да натрупва. Преди час регионалният министър и шефът на АПИ инспектираха софийския участък на прохода, където сутринта е имало закъсали автомобили. В монтанския участък на прохода е спокойно, 11 машини чистят участъка, не е имало закъсали автомобили или катастрофи. Чисти се само с гребла и пясък, тъй като участъкът е височинен и не могат да се използват химични вещества.

Ако е възможно, избягвайте движението през прохода, тъй като се очаква да натрупа още по-голяма снежна покривка и ситуацията може да се усложни. Очаква се през нощта да натрупа 20 см сняг. Движението е проходимо при зимни условия, забранено е движението на тежкотоварни камиони над 12 тона.

Коментари

Още от последните новини