След седмица чакаме второто „чудовище” в Бургас (Снимки)

След седмица чакаме второто „чудовище” в Бургас (Снимки) - E-Burgas.com
След като вчера мегаплатформата, преминала през бургаските улици, се превърна в атракция не само за града ни, но и за цяла България, другата седмица ни очаква „епизод 2”. На 15 септември втори реактор със същото предназначение и параметри ще премине по улиците на Бургас. И този път мегатоварът ще бъде придвижен върху самоходна модулна платформа, тежаща 19 тона и управлявана от специален пункт. Маршрутът, който „чудовището” ще измине, е познатият от вчера: от Пристанище-Бургас, през улиците „Булаир”, „Демокрация”, „Сан Стефано” „Одрин” към Нефтозавода. Заради колосалните габарити на съоръжението движението в града отново ще бъде реорганизирано. [caption id="attachment_27218" align="alignright" width="300" caption="За децата транспортирането на мегаторарите се превърна в истинско забавление."][/caption] И двата огромни товара тежат по над 1 400 тона без превозващата ги платформа.  Всяко от тях в походно състояние е дълго над 56 метра, високо е 9 и е широко 6 метра. А предвижването става с 5 км/час. Поради тази причина транспортирането на първия модул продължи и рано тази сутрин, като до вечерта той ;е бъде откаран до бургаската рафинерия. Съоръженията ще бъдат монтирани при изграждането на комплекс „Хидрокрекинг на гудрон”, строящ се на територията на ЛУКОЙЛ Нефтохим-Бургас.

Във връзка с това в Бургас е екип на световноизвестния канал Discovery Channel, който ще снима филм за рубриката „Мегазаводи”.

[caption id="attachment_27220" align="aligncenter" width="300" caption="Докато децата се забавляваха обаче, някои възрастни се притесняваха, че "чудовището" ще нанесе щети на жилищата им."][/caption]  
Коментари

Още от последните новини