След 3 месеца укриване: Издирван за стрелбата по Очите се предаде сам

След 3 месеца укриване: Издирван за стрелбата по Очите се предаде сам - E-Burgas.com
кадър: bTV

Опитвам се да се подготвя за най-лошия сценарий, заяви Марчо

Обвинен като участник  от организирана престъпна група с лидер Божидар Кузманов Кравата около 8.30 ч. тази сутрин се е явил заедно с адвокат в сградата на ОДМВР-Бургас, за да се предаде доброволно, съобщи 24 часа. Марчо Марков, известен с участието си в „Сървайвър”,  минути преди това в интервю пред bTV , заяви, че въобще не е очаквал случилото се на 8 юни.

Тогава в ресторант „4You” в Слънчев бряг бе ранен Димитър Желязков, а гардът бе Александър – убит. Желязков влиза в заведението с бронежилетка и десетина души антураж, други го чакат пред и зад ресторанта. Има различни версии за това какво точно се е случило преди изстрелите. Засега прокуратурата приема, че не е имало противопровно поведение от страна на Очите и хората му. Марчо е един от хората, които е бил в компанията на Кузманов.  

Той е сред 8-те, пуснати за издирване от МВР часове по-късно. Тогава Марков също се предава доброволно, разпитан е като свидетел и е освободен. Останалите от компанията на Божо Кравата бяха арестувани по време на следствен експеримент в самото заведение. Марко обаче не бе сред тях. Официалната версия на защитата му е, че той не е получил призовка. Така от края юни той бе в неизвестност.

Опитвам се да се подготвя за най-лошия сценарий, заяви Марчо пред bTV тази сутрин и допълни, че по никакъв начин не се чувства виновен. 9 са обвинените за участие в организирана престъпна група за рекет и наркоразпространение  с тартор Божидар Кузманов. Освен Марков  това  Иван Терзийски, Димитър Николов, Силви Николаев, Георги Ивачев /обвинен и за опит за убийство на Очите/, Тодор Славов /обвинен и за убийство на гарда Александър Алексиев/, Радослав Димитров,  Даниел Петков и Николай Иванов /последните двама са съдържатели на клуб Oxygen в Слънчев бряг/. Единствен в неизвестност остава лидерът.

 

Коментари

Още от последните новини