Слагат нови знаци на кръстовище в центъра на Бургас за по-малко инциденти

Слагат нови знаци на кръстовище в центъра на Бургас за по-малко инциденти  - E-Burgas.com

Поставяне на пътни знаци на кръстовището, намиращо се между ул. "Антим 1, "ул."Славянска" и ул. "Екзарх Йосиф" иска общинският съветник от "Демократична България" Димитър Найденов. 

Той припомня, че кръстовището е локално и нерегулирано, тъй като липсват необходимите пътни знаци. Трафикът там е натоварен, като освен автомобили, преминават и много пешеходци.

"Движещите се пътни превозни средства по ул."Славянска", са длъжни да пропуснат движещите се ППС, които се движат по ул. „Екзарх Йосиф" от дясната им страна. От своя страна, движещите се автомобили по ул. „Екзарх Йосиф" и предприемащи маневра-„завой надясно", за да се включат в движението по ул."Славянка", въпреки че са с предимство спират, за да пропуснат движещите се направо автомобили по ул."Славянка". При многократното ми шофиране в този участък, съм бил свидетел на инциденти." мотивира се Димитър Найденов. 

Предложението му ще бъде гласувано на следващото заседание на Общински съвет - Бургас. Финансирането, да бъде изпълнено със средства от общинския бюджет.
 

Коментари

Още от последните новини