Скандал в Руската гимназия! Хванаха ученици с фалшиви бележки, родители скочиха срещу ръководството

Скандал в Руската гимназия! Хванаха ученици с фалшиви бележки, родители скочиха срещу ръководството - E-Burgas.com

Измамата е установена от класния ръководител Красимир Чолаков

Деца и техните родители съдят бургаско училище, чието ръководство ги уличило в представяне на фалшиви бележки и ги наказало с преместване в самостоятелна форма на обучение. Четиримата младежи са ученици в 12 клас и учат в Профилираната гимназия за чужди езици "Васил Левски", показа репортаж на NOVA.

„Трябваше да направя отчет на отсъствията през месец октомври. Започнах проверка на всички извинителни бележки, които ми бяха дадени от децата, за да извиня отсъствията. Тогава установих, че номерът на амбулаторния лист при две от бележките, които ми даде един от учениците, е един й същ. Те са издадени за период от две седмица. През това време ученикът е идвал от време на време”, заяви класният ръководител Красимир Чолаков. Той допълни, че младежите не са дали обяснение за фалшивите бележки.

„Стигна се до тук, защото училището, като образователна институция, има функция да възпитава и да се противопоставя на подобни прояви. Този прецедент в учебното заведение стана, защото бележките бяха много. Няма как да допуснем подобни случки да станат практика”, категорична бе директорът на учебното заведение Весела Иванова. Тя допълни, че след като е разбрала за случилото се, веднага е задействала процедура по установяване истинността на документите.

 „Родителите смятат, че това наказание е прекалено тежко. Педагогическият съвет решава какви санкции да бъдат наложени на учениците, когато нарушават закона. По време на изслушването на техните обяснения, децата казаха, че всъщност са имали други мотиви”, каза още директорката. Техните родители обаче категорично отказали да застанат пред камерата на националната телевизия.

„Не сме разговаряли по случая с фалшивите документи. Говорили сме за това какви уроци могат да научат от тази ситуация. Приемам позицията на родителите, че искат да ги защитят. Но така те няма да си научат урока”, заяви психологът на училището Антония Янакиева.

Родителите на децата, както и лекарят, чието име е замесено, категорично отказаха да дадат обяснение по случая.

Първото заседание в Административния съд в Бургас по обжалване заповедта на учебното заведение е насрочено за 23 януари.

Коментари

Още от последните новини