Силен вятър ще ни мъчи и днес

Силен вятър ще ни мъчи и днес - E-Burgas.com
Pixabay.com

 Днес над по-голямата част от страната има слънце, най-късно то ще пробие облаците над крайните югоизточни райони, сочи прогнозата на cross.bg.

И днес ще духа вятър, основно в източна България, ще бъде умерен до силен от север-североизток. До края на деня и там вятърът ще спре.

Сутрешните температури ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса. Най-студено се очаква да бъде във Видин, където градусите ще бъдат 9 под нулата. През деня термометрите няма да покажат повече от 0 до 5 градуса. Най-топло ще бъде в района на Сандански – 6 градуса.

Слънчево ще бъде времето и над планините. И там ще духа вятър, който по високите части ще бъде силен от север-североизток. Температура на височина 1200 метра ще достигнат до минус 3, а на 2000 метра – около минус 10 градуса.

Най-малко слънце ще има днес над Черноморието. По южното крайбрежие дори ще има превалявания от дъжд. Облачността ще се разкъса най-късно в крайните югоизточни райони. Вятърът ще бъде умерен до силен от север-североизток. Максимални температури на въздуха ще бъдат от 2 5 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, на юг от Бургас 5 бала.

Коментари

Още от последните новини