Сигнал и от ДБГ: Членове на комисии подвеждат избирателите, предлагайки им само една бюлетина

Сигнал и от ДБГ: Членове на комисии подвеждат избирателите, предлагайки им само една бюлетина - E-Burgas.com

Табаков призова всички участници в изборния процес да не опорочават и да не застрашават демократичното провеждане на днешните избори

Членове на комисии подвеждат избирателите, предлагайки им само една бюлетина. Това съобщи Живко Табаков, кандидат за кмет от „Движение България на гражданите” и водач на листата за общински съветници.

„В много голяма част от секциите на община Бургас не се дават по две бюлетини на избирателите. Членовете на секционните избирателни комисии масово питат гласоподавателите: „Вие само за кмет ли искате да гласувате или и за Общински съвет. Подчертавам, че това е грубо нарушение на методическите указания на ЦИК, където е разписано, че ако избирателят заяви, че не желае да гласува за даден вид избор, съответно не му се предоставя бюлетина за гласуване и в графа „Забележка“ на избирателния списък се отбелязва за кой вид избор е гласувал”, каза Живко Табаков.

Живко Табаков: Гласувах за края на корупцията в обществените поръчки

Табаков обясни, че това означава, че единствено гласоподавателят е този, който може да направи изявление, в случай че иска да се възползва от правото си да гласува само за един от възможните избори, като въпроси в тази насока не бива да бъдат задавани с цел избирателят да не бъде подведен.

Той допълни, че този и още няколко случая на нарушения на изборния процес вече са подадени като сигнали в ОИК и призова всички участници в изборния процес да не опорочават и да не застрашават демократичното провеждане на днешните избори.

Коментари

Още от последните новини