Сигнал: Гаражи-автосервизи блокират "Синята зона" на ул. "Оборище"

Сигнал: Гаражи-автосервизи блокират

Недоволни граждани са се обърнали към обществения посредник Тодор Стамболиев за проблема

Гаражи, превърнати в автосервизи, блокират зоната за платено паркиране и вдигат шум, с който тормозят живущите на ул. "Оборище" в центъра на Бургас. За проблема са сигнализирали граждани, които са се обърнали към обществения посредник Тодор Стамболиев, който пък запозна медиите с казуса. 

„Сигналът  е от граждани, които живеят точно срещу гаражите. Те  поискаха от мен да се направи проверка дали има законово основание в тях да се извършват ремонти. Принципно основното предназначение на тези обекти е да са гаражни клетки. Аз лично отидох на място и видях, че пред  импровизираните автосервизи  има спрени коли, което затруднява  достъпа на други автомобили, чиито собственици са заплатили целогодишно използване на „Синя зона”. Повече от недопустимо е под прозорците на  жилищна кооперация да бъдат извършвани сервизни или ремонтни дейности”.- казва общественият посредник Тодор Стамболиев.

Четирите гаража се намират на възлова еднопосочна улица и са в централна градска част. Потърпевшите смятат, че гаражите не се използват по предназначение и в тях се извършва незаконна дейност.

Омбудсманът на Бургас вече е сигнализирал главния архитект на община Бургас Веселина Илиева. 

„Надявам се и този път на коректното и бързо съдействие на община Бургас, за да може да отговорим на гражданите, които чакат от нас адекватно становище”- казва Тодор Стамболиев.

В писмото си до главния архитект Вeселина Илиева той настоява още, ако след проверката  се окаже, че гаражните клетки не се използват по предназначение, да  бъде издаден Констативен протокол, за да бъдат взети необходимите мерки. 
  
 

Коментари

Още от последните новини