Ще бъде ли решен проблемът с птичите курешки по "Александровска"?

Ще бъде ли решен проблемът с птичите курешки по

От община Бургас започват да мият улицата по нов метод, за да може нечистотиите да не се задържат

За поредно лято разхождащите се по ул. "Александровска" в Бургас са принудени да стискат носовете си с цел да избегнат неприятната миризма на птичи курешки. 

Това принуди община Бургас да въведе нов метод за миене на улицата, така че настилката да бъде наистина почистена, а не само намокрена. От сега нататък платното и тротоарите вече ще се поливат от водоноска, като по този начин ще могат да бъдат разтворени нечистотиите. След това улицата и тротоарите ще се измиват с водоструйка, която ефективно отстранява замърсяванията. По този начин трябва да се реши проблемът и с неприятната миризма. 

Птиците, които обитават клоните на високите чинари над пешеходния булевард всяко лято цапат настилката под себе си, а преминаващите отдолу са принудени да претичват, за да не бъдат уцелени от някоя "бомба".

Ятото на няколко пъти "мигрира", като преди години се намираше  близост до светофара на ул. "Сан Стефанов", а сега се е преместило в близост до пешеходната пътека на ул. "Васил Левски". На пресечката с ул. "Македония" пък дори бе монтирана аудио уредба със звуци на хищни птици, които имаха за цел да подплашат пернатите в клоните на дърветата. 

 

 

Коментари

Още от последните новини