Шофьорът на автобуса-убиец го грози обвинение за умишлена смърт

Шофьорът на автобуса-убиец го грози обвинение за умишлена смърт - E-Burgas.com

Автобусът с нелегални мигранти, който удари патрулка и уби двама полицаи в Бургас, най-вероятно е с крадени номера. Регистрационните табелите са холандски, като не отговарят на марката и модела на автобуса. 3асега разследващите не съобщават подробности за номерата и чия собственост е превозното средство, показа репортаж на bTV. 

Видимо автобусът е в много лошо техническо състояние. По предварителна информация е задържан шофьорът, а трафикант е успял да избяга и се издирва. 

Също неофициално се твърди, че преди катастрофата са се чули изстрели. 

В автобуса са се возели 48 мигранти, сред които жени и деца. 

Окръжният прокурор обяви, че вероятно ще бъде повдиганто обвинение за причиняване на умишлена смърт, а не по непредпазливост, тъй като действията на мигрантите са били изключително дръзки и арогантни и буквално нарочно са преминали през полицейския автомобил. 

В същото време вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че има данни че в трафика на хора участват и служители на МВР.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Тежка катастрофа на пътя Варна - Бургас, няколко души са в болница Войната по пътищата взе жертва в Бургаско Надрусана айтозлийка предизвика катастрофа на бургаско кръстовище, откараха я в болница Пиян айтозлия се претрепа с триколка Катастрофа с камион блокира едната тангента към София Младеж от руенско помля пенсионер с автомобила си е село Просеник Общински автобус катастрофира в Бургас 65-годишна бургазлийка с 4 счупени ребра отказа хоспитализация след катастрофа Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова
Тагове
катастрофа автобус
Коментари

Още от последните новини