Шестима ученици от Бургас на финала на кулинарно състезание за млади таланти

Шестима ученици от Бургас на финала на кулинарно състезание за млади таланти - E-Burgas.com

Шестима ученици от Бургас са сред единадесетте финалисти конкурса „Аз готвя най-добре“, организиран от Кулинарна академия HRC и българо-швейцарският проект ДОМИНО за дуално образование. Това са Айше Муса, Ахмед Мохамед, Георги Георгиев, Калин Шуров, Нафисе Ахмед и Халиме Кралъ от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров”.

Още двама ученика от гимназията имат шанс да отиде на финал след онлайн-гласуване в социалните мрежи, което ще определи дванадесетия финалист. Гласуването е във Фейсбук и ЮТуб-каналите на ДОМИНО и академията до 25 май:

Гласуване в YouTube –канала на ДОМИНО
Гласуване във Фейсбук-страницата на ДОМИНО

20 ученици от дуалните паралелки по ДОМИНО за готвачи в професионалните гимназии в Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник изпратиха интересни и оригинални видео клипове на тема „Вкусно, здравословно и красиво“.Жури в състав Петя Евтимова - ръководител на ДОМИНО, Деляна Монева - директор на HRC Академия, Виктор Светославов – шеф-инструктор в Академията и Илиан Илиев - преподавател по кулинарна фотография и дизайн избра единадесетте финалисти.

Вижте повече информация тук.

Финалът е кулинарна надпревара и истинско готвене на 1 юни в кухнята на HRC, където шеф-готвачи на Академията и ръководителят на ДОМИНО ще определят най-добрите трима в конкурса „Аз готвя най-добре“.

Наградата за победителя е стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC на стойност 2 000 евро. Отличените с второ и трето място ще имат възможност за обучение по програми на стойност 1  000 и 500 евро. Наградите са предоставени от HRC Академия, едно от най-престижните кулинарни училища в България и в региона.

За проекта ДОМИНО:

Проектът ДОМИНО („Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото") подпомага навлизането на дуалното образование в България. Изпълнява се с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. 1 114 ученици в 32 училища в цялата страна се обучават по системата „учене чрез работа“ в общо осем професии, включително и за готвачи. 170 водещи български и чуждестранни фирми са партньори в проекта, осигурявайки на учениците практика за добиване на конкретни професионални умения и реална работа срещу заплащане. Повече на: http://dominoproject.bg/

Коментари

Още от последните новини