Шампионът Нефтохимик нанесе първа загуба на Хебър

Шампионът Нефтохимик нанесе първа загуба на Хебър - E-Burgas.com
sportal.bg

Шампионите на България от Нефтохимик 2010 (Бургас) нанесоха първа загуба на носителя Купата и Суперкупата Хебър (Пазарджик). Бургазлии се наложиха като домакини над "тигрите" с 3:1 (23:25, 26:24, 25:23, 25:22) в двубой от осми кръг, изигран в зала "Младост" в морския град, информира bgvolleyball.com. 

Волейболистите на Николай Желязков отново са лидери с 22 точки (7 победи, 1 загуба). Пазарджиклии са със същия баланс, но с 19 точки и са втори в таблицата. 

В първата част двата отбора бяха равностойни, но в ключовите моменти Хебър наложи волята си и поведе в резултата. В следващия гейм интригата отново бе налице, но домакините показаха по-силна воля и дух и изравниха. 

В третия и четвъртия гейм Нефтохимик имаше предимство над противника в по-голямата част от времето. Шампионите повеждаха с добра преднина, "тигрите" се доближаваха на точка-две, но не успяха да преодолеят дистанцията. Така състезателите от морския град се поздравиха със седмия си успех.  

Най-резултатен бе Жани Желязков със 17 точки (1 ас, 1 блокада), толкова добави и Георги Петров (1 блокада). С 14 точки се отчете Николай Николов (4 блокади). За Хебър Брадли Гънтър бе над всички с 19 точки (2 аса, 1 блокада), по 14 точки записаха Тодор Алексиев (2 блокади) и Александар Ляфтов (1 блокада). 

В следващия кръг Нефтохимик се изправя срещу Монтана като гост.

Коментари