Сградата на общината вече има по-висок клас на енергийна ефективност, стопява разходите с 63%

Сградата на общината вече има по-висок клас на енергийна ефективност, стопява разходите с 63% - E-Burgas.com

Сградата на Община Бургас вече има по-висок клас на енергийна ефективност - от D той се промени на B. Това позволи разходите за енергия за отопление през зимните месеци и охлаждане през летните да спаднат с близо 63%.

Ограничаването на консумацията на енергия стана възможно след въвеждането на мерки за енергийна ефективност в административната сграда.

Премахнати са всички стари индивидуални климатици, след което е инсталиран нов термопомпен агрегат. Монтирана е нова котелна инсталация за отопление на сградата. Специална автоматична система следи за външната и вътрешната температура и управлява процеса на топлопредаване. На покрива на сградата е монтирана и фотоволтаична система за производство на енергия за собствени нужди.

Мерките за енергийна ефективност са изпълнени при реализирането на проект "Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сграда на община Бургас на ул. "Александровска" № 26 ДБФП №: BG16RFOP001-1.004-0005-C01, финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г.

Свързани статии
Откриват Флората на Лазаровден Орхидееното общество отваря Болница за орхидея на Флора Бургас Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец
Тагове
Бургас община сграда енергийна ефективност
Коментари