Седем носати мечета се родиха в зоопарка на Бургас

Седем носати мечета се родиха в зоопарка на Бургас  - E-Burgas.com

Цели седем носати мечета се родиха в бургаския зоопарк, похвали се пред e-Burgas.com собственикът Кръстьо Дъбов. Това е второ поколение за гордата майка, която миналата година роди още пет бебета. 

Очаква се до няколко седмици носатите мечета да излязат от бърлогата си и да започнат да се показват пред посетителите на зоопарка. Косматите мъници са сред любимците на малки и големи в бургаския зоопарк, тъй като са много дружелюбни, катерят се по оградата и имат желание да обущват със своите гости. Повечето от тях бебетата носати мечета обче ще заминат за други паркове в страната и чужбина, като ще бъдат разменени за други животни.

В дивата природа мечетата обитават тропическите части на Южна Америка. Практически се срещат във всички страни на континента с изключение на Чили. В последната страна обаче видът също се среща, след като е интродуциран на тикоокеанския остров Робинзон Крузо, част от територията на страната. Видът обитава вечнозелени тропични и субтропични гори на надморска височина до 2500 m. 

Коментари

Още от последните новини