Съветници питат защо общината премахва здрави дървета в комплексите

Съветници питат защо общината премахва здрави дървета в комплексите - E-Burgas.com
Снимка news.bg

За някои от дърветата се грижели специалисти, жвеещи във въпросните блокове

Масово се изсичат дървета при инфраструктурните ремонти в града. Какво налага тази поголовна сеч и планирано ли е възстановяването на растителността в района? Това питат общинските съветници Валдимир Павлов и Диян Георгиев в писмо до кмета Димитър Николов.

При тях е постъпило запитване от етажната собственост на блок 27, входове „Г и „Д" в к-с „Славейков", относно извършеното премахване на дървета от общински служители.

„Касае се, за изрязване на многогодишни дървета, в предблоковите пространства с видимо здрави стволове и корони, без следи от повърхностни наранявания, заболявания и обоснована нужда от това. След нарязването на дърветата се вижда, че и сърцевината им е здрава“, посочват Павлов и Георгиев.

Двамата обиколили комплекса и констатирали и други такива случаи на изрязани дървета. За тези дървета основно се грижели живущите във входовете, някои от които специалисти в тази област, завършили специализирани учебни заведения и придобили експертен опит с дългогодишна практика. Те също задават въпроса защо се отстраняват тези дървета.

Съветниците задават следните въпроси към община Бургас:  Как се взема решение за отстраняването на дървета от Община Бургас в предблоковите пространства?; Прави ли се обследване от специалисти, изготвят ли се доклади за необходимоспа от отстраняване на съответното дърво?;  Какво налага тази поголовна сеч и планирано ли е възстановяването на растителността в района?

Свързани статии
Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос Община Бургас призна за нарушения при изсичането на дърветата по две централни улици Намесват и прокуратурата в казуса с изсечените дървета в Бургас Пореден конфликт: Защо изсичат дърветата по ул. "Самуил" в Бургас? Още 11 дървета в Странджа са обявени за вековни (Снимки) Бургазлии сеят фиданки на подходящи места в града (Снимки) Две от новите дръвчета на "Демокрация" жертви на автомобили Започна акция по засаждане на 14 000 дръвчета Засаждат 40 млади липи в Морската градина в Бургас (Снимки) Засаждат холандски дървета на големите бургаски улици
Тагове
дървета славейков съветници
Коментари

Още от последните новини