Състезания в 4 вида спорт ще се проведат от днес до неделя в Бургас

Състезания в 4 вида спорт ще се проведат от днес до неделя в Бургас - E-Burgas.com

Състезания в 4 вида спорт ще се проведат от 11 до 13 ноември /петък до неделя/ в Бургас.

Днес в зала "Младост" стартира държавното първенство по художествена гимнастика за ансамбли с участието на 23 клуба от цялата страна. Надпреварата е за девойки младша възраст, девойки старша възраст и жени. Официалното откриване е в 13:00 часа. В събота шампионатът продължава от 9:30 до 12:30 часа. На килима за отличията ще се борят женските ансамбли.

За държавното първенство в Бургас пристигат ръководителите на художествена гимнастика у нас - Илияна Раева и  Мария Петрова, трикратната световна шампионка Мария Гигова, която ще е главен съдия, и главната треньорка на националния отбор, носител на бронзови медали от Олимпиадата в Рио де Жанейро -Ина Ананиева.

Организатори са КХГ "Черноморец" и Българската федерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас.

Новото издание на футболния турнир "Мини Шампионска лига" за деца ще се проведе в събота. Организатор е ДФК "Звездичка", със съдействието на Община Бургас. Ще се проведат квалификациите и финалите на училищните отбори, които са 14. Мачовете са на футболната база на "Звездичка" в к-с "Славейков".

В неделя зала "Младост" ще е домакин на два мача от първенствата на страната по хандбал при мъжете и по волейбол при жените. От 13:30 часа е двубоят между хандбалистите на "Фрегата" и НСА. Срещата е от осмия кръг в "А" група.

Волейболната среща между тимовете на "Бургас 2007" и шампионките от "Марица" - Пловдив от третия кръг в НВЛ е с начален час 16:00. Входът в зала "Младост" ще бъде свободен.

Коментари

Още от последните новини