САС остави в ареста майката убила двете си деца

САС остави в ареста майката убила двете си деца  - E-Burgas.com

Софийският апелативен съд остави в ареста Кристина Дунчева, която е обвинена за убийството на двете си деца в Сандански.

В края на ноември м.г. 32-годишната жена бе привлечена като обвиняемa за тежко престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца. 

На 19 ноември около 17:30 ч бе постъпил сигнал за намерени трупове на деца в апартамент на къща, на ул. „Скопие“ в Сандански. Незабавно на място пристигнали полицейски служители, които установили Дунчева – майката на убитите 3-годишно момиче и 5-годишно момче. При условията на неотложност е започнал оглед на местопроизшествието. Иззети са веществени доказателства, сред които два ножа и сатър.

Тричленен състав на САС с председател Николай Джурковски и членове Александър Желязков и Емилия Колева потвърди определението на Окръжен съд – Благоевград, с което е отказано изменение на наложената мярка „задържане под стража“ на обвиняемата за убийството на двете си малолетните деца Кристина Дунчева.
Съдът прие за установено, че към момента не е разколебано обоснованото предположение, че обвиняемата е извършител на престъплението, в което е обвинена. Освен това, според магистратите, съществува реална опасност в случай на налагане на по-лека мярка, обвиняемата да извърши друго престъпление, предвид нейната депресивна тревожност и емоционална лабилност, както и начинът, по който е извършено престъплението. Съдът прецени още, че в условията, при които Дунчева пребивава в ареста, тя може да получава медицински грижи.
В хода на делото стана ясно, че досъдебното производство срещу Дунчева е пред приключване.
Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Коментари