Сън и чай: ключ към добър имунитет по време на карантина

Сън и чай: ключ към добър имунитет по време на карантина - E-Burgas.com

Добрият сън и пиенето на повече чай са ключът към добрия имунитет в условията на карантина по време на пандемията от COVID-19, съобщават от РИА Новости.

Оксана Драпкина - главен специалист на свободна практика в руското Министерство на здравеопазването, съобщи, че приемът на витамини няма доказана ефективност, но пък и няма да навреди. Затова е добре да се приемат витамини. "Приемът на витамини не влияе върху дългосрочната прогноза на броя летални изходи от инфекцията. Въпреки това, витамин С може да бъде препоръчан в краткосрочен план", казва Драпкина.

В условията на карантина хората не могат да напускат домовете си, затова трябва да се търсят алтернативни начини за засилване на имунитета.

Според експерта от огромно значение е спазването на времето за почивка, добрият сън е ключов за здрав имунитет. Събуждането и заспиването трябва да стават приблизително по едно и също време през деня.

Диетата и честотата на храненето също са от особено важно значение, като закуската и обядът трябва да са в пълен обем, а вечерята трябва да е по-скромна. Всичко това е заради липсата на движение вкъщи.

Освен това, за да укрепите имунитета, трябва да пиете много чай. Експертът препоръчва да не се спазва и строга диета в условията на карантина, тъй като много витамини се усвояват от храната заедно с мазнините, така че е погрешно да се ограничи тяхното количество и да се създаде допълнителен стрес за тялото.

Също толкова важно е да се поддържа физическата форма дори в условия на пълна изолация. Танците са подходящи за това, добавя Драпкина.

Коментари

Още от последните новини