Съдия Стефан Стойков: Не можем да си възпитаваме децата, затова се превръщат в убийци

Съдия Стефан Стойков: Не можем да си възпитаваме децата, затова се превръщат в убийци - E-Burgas.com

8 години затвор за Иван Иванов – убиецът на малолетната Никол в „Меден рудник“

Отношението ни към подрастващото поколение и липсата на правилното им възпитаване от страна на обществото води до тези деяния. Това обясни съдия Стефан Стойков, минути след като прочете присъдата на 17-годишния Иван Иванов, който преди около година отне живота на непълнолетната Никол, която бе едва на 11.

„Екшън филмите и компютърните игри, които са изпълнени с агресия, влияят най-много на децата, които се превръщат в агресивни престъпници. Ние като общество омаловажаваме този проблем“, заяви съдия Стойков.

Той и колегията му бяха единодушни по отношението на присъдата на непълнолетния убиец, който отнесе общо 8 години лишаване от свобода и заплащане на кръвнина на майката на убитата от 150 хил. лв. „Категорични сме в решението си, не смятаме, че е много, тъй като трябва да има респектиращо и възпитаващо въздействие върху хората като Иван“, сподели още съдията.

Той отхвърли тезата на адвоката на Иван, който защитавал тезата, че клиентът му е невменяем, т.е. имал нисък умествен капацитет, тъй като коефициентът му за интелигентност бил 80, което било сравнително добър показател.

В коридора пред залата близките на Иван споделиха, че момчето каквото и да кажело се използвало срещу него.

Присъдата му влиза в сила от момента на определянето на мярката му „задържане под стража“ от края на август миналата година, Иван ще лежи в първоначален общ режим.

Галерия
Коментари

Още от последните новини