Съдиите от Европа посетиха и Окръжен съд – Бургас

Съдиите от Европа посетиха и Окръжен съд – Бургас - E-Burgas.com

Европейските магистрати, които гостуваха на Районен съд – Бургас по програмата за обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение, посетиха и Окръжен съд – Бургас. Визитата в тази съдебна инстанция бе поредна опознавателна спирка за гостуващите съдии от Федерална република Германия, Кралство Нидерландия, Кралство Испания, Република Португалия и Италия, по време на която бе проведен разговор за делата, които разглежда Бургаския окръжен съд, в рамките на законовите си компетенции.

Гостите бяха посрещнати от Административният ръководител – председател на Окръжен съд – Бургас, съдия Росица Темелкова. Европейските съдии наблюдаваха и наказателно производство за тежка телесна повреда. Делото се проведе с изслушване на свидетели и вещи лица, като в заседанието бе осъществена и видео-конферентна връзка с пострадалото лице.

„Ние идваме от различни държави в Европа, но не са много различията в правораздавателните ни системи", коментираха европейските съдии. „В Бургас имахме възможност да се запознаем отблизо с работата на Районен, Окръжен и Административен съд. Да отчетем добрите диалог и сътрудничество на бургаско висше учебно заведение, обучаващо специалисти по право, с бургаските съдилища. Представена ни бе една благородна кауза на бургаска Фондация, която подпомага талантливи студенти. Благодарни сме и ще се върнем отново!"

Осъщественият международен обмен на магистрати в Бургас е по програма, която реализира Националния институт на правосъдието.

Свързани статии
Окръжен магистрат представи професиятаси пред ученици Съдът безмилостен към двамата "душмани" на възрастна жена в Съединение Съдия Татяна Станчева-Иванова отново оглави Районния съд в Карнобат Белгийска съдийка пристигна на обмен в бургаския съд Административният съд в Бургас пред европейските си колеги: Нашият стремеж е хората да вярват в нас! Съдия Мария Берберова оглави Районния съд в Несебър Скандал в Съдиево завърши с нож в корема и арести Съдът не се смили над Николай и Методи, които разиграха екшън с полицаи Айтозлийка се самозапали докато гаси пожар, по-късно почина от изгарянията си Съдът спаси Рагевски от аверите на Юмер и го остави в ареста
Тагове
съд
Коментари

Още от последните новини