Съдиите от Европа посетиха и Окръжен съд – Бургас

Съдиите от Европа посетиха и Окръжен съд – Бургас - E-Burgas.com

Европейските магистрати, които гостуваха на Районен съд – Бургас по програмата за обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение, посетиха и Окръжен съд – Бургас. Визитата в тази съдебна инстанция бе поредна опознавателна спирка за гостуващите съдии от Федерална република Германия, Кралство Нидерландия, Кралство Испания, Република Португалия и Италия, по време на която бе проведен разговор за делата, които разглежда Бургаския окръжен съд, в рамките на законовите си компетенции.

Гостите бяха посрещнати от Административният ръководител – председател на Окръжен съд – Бургас, съдия Росица Темелкова. Европейските съдии наблюдаваха и наказателно производство за тежка телесна повреда. Делото се проведе с изслушване на свидетели и вещи лица, като в заседанието бе осъществена и видео-конферентна връзка с пострадалото лице.

„Ние идваме от различни държави в Европа, но не са много различията в правораздавателните ни системи", коментираха европейските съдии. „В Бургас имахме възможност да се запознаем отблизо с работата на Районен, Окръжен и Административен съд. Да отчетем добрите диалог и сътрудничество на бургаско висше учебно заведение, обучаващо специалисти по право, с бургаските съдилища. Представена ни бе една благородна кауза на бургаска Фондация, която подпомага талантливи студенти. Благодарни сме и ще се върнем отново!"

Осъщественият международен обмен на магистрати в Бургас е по програма, която реализира Националния институт на правосъдието.

Свързани статии
Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Четирима нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд - Бургас Осъдиха мъж, опитал да подкупи полицай, на 3-годишен изпитателен срок Бургаският съд отказа да екстрадира руски гражданин Съдът безкомпромисен към развратника Милко от "Славейков" Затвор за опасен бургаски измамник, отнел над 6 бона от пенсионери Взломен крадец чу най-тежката мярка в бургаския съд Сигнал за бомба в бургаския съд, магистратите продължават работа
Тагове
съд
Коментари

Още от последните новини