С амбицията за втора политическа сила М.К. „Ние, Гражданите” официално се регистрира за предстоящите местни избори

С амбицията за втора политическа сила М.К. „Ние, Гражданите” официално се регистрира за предстоящите местни избори - E-Burgas.com

Ангел Божидаров и Тодор Ангелов внесоха кандидатурата на адв. Теодор Шейков за кмет на Бургас. Листата с 51 общински съветници от доказали се в своята сфера на развитие имена беше снесена в ОИК. Амбицията на единствената коалиция участваща на местните избори е да бъде алтернатива на управляващите. Сред кандидатите за общински съветници са общественици, академици, лекари, бизнесмени, известни спортисти и др. хора с доказан авторитет сред обществото.

В коалиция „Ние, Гражданите” водещи са гражданските номинации, а не партийните. В концепцията на създаване на коалицията се предлага нова политическа идея, като обединяващото между всички кандидати за общински съветници е да работят заедно за Бургас извън натиска на партийни централи. Между кандидатите за общински съветници има хора както с леви, така и с десни възгледи, но всички заедно искат да работят за един по- добър Бургас.

Първите пет лица в листата за общински съветници са лица с доказал се авторитет и опит. Водач на листата е Бенчо Бенчев- бизнесмен и настоящ общински съветник. Втори в листата е Ангел Божидаров- доказан журналист и общественик, по настоящем също общински съветник. Трети е председателя на Тракийско дружество „Екзарх Антим I” и също настоящ общински съветник- Тодор Ангелов. На четвърто място в листата е председателя на БЗНС Дойчо Дойчев, а на пето място е известния бургаски журналист Степан Дадурян.

На 27-ми септември в Морското казино ще бъде официалното представяне на всички 51 кандидати за общински съветници от коалиция „Ние, Гражданите”.

Коментари

Още от последните новини