РЗИ-тата докладват на здравния министър за ситуацията с COVID-19

РЗИ-тата докладват на здравния министър за ситуацията с COVID-19 - E-Burgas.com

Здравният министър проф. Костадин Ангелов проведе видеоконферентни разговори с директорите на всички регионални здравни инспекции на територията на страната, съобщават от МЗ  предаде "Нова". Тази практика ще бъде ежеседмична, като целта е Министерството на здравеопазването е да бъде своевременно информирано за епидемичната картина на територията на всяка от административните области и за евентуални нововъзникнали проблеми, чието решаване изисква координация с МЗ.

Днес, в рамките на двучасовата конферентна връзка, всяка от регионалните здравни инспекции докладва актуалните данни за разпространението на COVID-19, в това число и за надзора по спазване на карантината; за осигуреността с лични предпазни средства и дезинфектанти в РЗИ, в центровете за спешна помощ и в лечебните заведения на територията на съответната област; за свободните легла за консервативно и интензивно лечение на пациенти с COVID-19.

Към днешна дата всички регионални здравни инспекции, както и центровете за спешна помощ и лечебните заведения в съответните области, разполагат с достатъчни количества и резерви от лични предпазни средства и дезинфектанти. Във всички административни области има достатъчен брой легла за пациенти с COVID-19.

Коментари

Още от последните новини